ua en ru

Європарламент може перевитратити бюджет на мільйони євро через послуги перекладу

Європарламент може перевитратити бюджет на мільйони євро через послуги перекладу Фото: Європейський парламент (flickr.com/european_parliament)

Однією з причин великих витрат є переклад ірландської мови

Європейський парламент може перевитратити бюджет на мільйони євро у зв'язку з запуском сайту "Мій будинок європейської історії" через послуги перекладу. Про це повідомляє видання Telegraph.

Відзначається, що проект викликає безліч питань щодо розтрат платників податків в Європейському союзі. Так, посадові особи вже просили передати 1,5 млн євро, щоб запобігти ймовірним перевитратам у розмірі 3,7 млн ​​євро на бюджет в 8,2 млн євро.

Зазначено, що чиновники вимагають додаткового фінансування відділу перекладів проекту "Мій будинок європейської історії". За їх словами, однією з причин великих витрат є переклад ірландської мови, найдорожчого в Брюсселі. Європейський парламент витрачає на нього 42 євро за сторінку.

Так, в ЄС усі звіти і документи переводять на 24 офіційні мови, ірландська є однією з них. У Європейському парламенті налічується 800 чоловік, які займаються перекладом. Однак з початку 2017 року була найнята ще більше перекладачів.

Проект "Мій будинок європейської історії" - це цифрова платформа, яка збирає особисті спогади, свідчення, пов'язані з подіями в європейській історії. Він є додатковим інструментом сучасного виставково-документаційного центру, документує європейську історію. Власник сайту - Європарламент. Він надає доступ до широкого спектру індивідуальних свідчень, що охоплюють європейські історичні події 20-21 століття.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив порядок переведення законодавства Європейського союзу на українську мову.