ua en ru

Європарламент відклав надання фіндопомоги Молдові через політичну ситуацію в країні

Європарламент відклав надання фіндопомоги Молдові через політичну ситуацію в країні Фото: прихильники євроінтеграції в Молдові

Раніше Єврокомісія погодила надання Молдові 100 тис. євро фінансової допомоги

Європейський парламент відклав надання фінансової допомоги Молдові після того, як кілька політичних груп у парламенті висловили стурбованість з приводу політичної ситуації в країні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Переговори з виплат фіндопомоги з Європарламентом, Європейською радою та Європейською комісією повинні були відбутися 18 травня, але їх було відкладено як мінімум на місяць.

Депутат Сейму Литви Петрас Авревічюс 16 травня заявив, що існують побоювання щодо ситуації в ЗМІ Молдови, а також щодо ситуації з верховенством закону і недавніх змін у виборчому законодавстві.

"У січні Європейська комісія погодилася надати Молдові до 100 мільйонів євро у вигляді грантів і кредитів в рамках нової програми макроекономічної допомоги, щоб допомогти країні задовольнити свої фінансові потреби", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, 10 травня Додон заявив, що вступ Молдови в НАТО "категорично неприйнятний". Також він назвав теми, які не можуть бути предметом переговорів.