ua en ru

Європарламент схвалив введення санкцій проти Польщі

Європарламент схвалив введення санкцій проти Польщі Фото: Прапори Євросоюзу біля будівлі Єврокомісії (twitter.com/EU_Commission)

Європарламент підтримав позицію Єврокомісії щодо польського питання

Рішення Єврокомісії почати санкционную процедуру проти Польщі за порушення верховенства права, підтримали депутати Європарламенту. За підтримку резолюції, яка, втім, не має зобов'язуючої сили, проголосували 422 депутата, проти проголосували 147, утрималися 48, повідомляє Onet.pl.

Позицію Єврокомісії з цього питання депутатам Європарламенту озвучив віце-президент Єврокомісії Франс Тиммерманс. За його словами, хоч Варшава поклала початок діалогу з Єврокомісією за статтею 7 Договору ЄС (яка запускає процедуру санкцій. - ред.), Брюссель все ще чекає виконання своїх рекомендацій.

На минулих в четвер дебатах найбільші фракції Європейського парламенту підтримали позицію Європейської комісії. Заперечення висловили депутати правлячої партії Польщі "Право і справедливість", а також деякі незалежні депутати.

У свою чергу парламентарії з польської опозиційної партії "Громадянська платформа" взагалі не брали участі в голосуванні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 29 січня комітет Європарламенту ухвалив резолюцію про запуск процедури санкцій проти Польщі.