ua en ru

Європарламент схвалив скорочення кількості депутатів після Brexit

Європарламент схвалив скорочення кількості депутатів після Brexit Фото: Європарламент скоротить кількість депутатів після Brexit (фото з відкритих джерел)

Частина мандатів Великобританії буде розподілена між міноритарними членами ЄС

Європейський парламент схвалив скорочення кількості депутатів після виходу Великобританії зі складу Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Як повідомляється, кількість парламентаріїв скоротиться на 46 осіб до 705.

За відповідну пропозицію рішення Європейської ради в середу проголосував 431 євродепутат, проти були 182, 61 утримався.

Частина мандатів, що припадають на Британію, а саме з 27 73, повинні бути розподілені між 14 державами-членами ЄС, які поки що мають занижену представництво в Європарламенті. Ще 46 мандатів залишаться зарезервовані для країн, які в майбутньому можуть приєднатися до ЄС.

Франція та Іспанія повинні отримати по п'ять місць, Італія і Нідерланди - по три, Ірландія - два. За одним місцем повинні отримати Польща, Румунія, Швеція, Австрія, Данія, Словаччина, Фінляндія, Хорватія і Естонія.

Тепер таке рішення має одноголосно підтримати Європейська рада, після цього вона повернеться в Європарламент для фінального голосування.

Нагадаємо, Європейський союз повинен затвердити вимоги для перехідного періоду, яким зобов'яже Великобританію жити за законами блоку протягом майже двох років після Brexit.