ua en ru

Європа зацікавлена у розвитку партнерських відносин з Україною, - учасники Ukraine: Just Business

Європа зацікавлена у розвитку партнерських відносин з Україною, - учасники Ukraine: Just Business

Незважаючи на всі проблеми, з якими стикається Україна, Європа дійсно зацікавлена у розвитку партнерських відносинах з нею. До такого висновку прийшли учасники прес-конференції за підсумками весняного циклу інвестиційних форумів Ukraine: Just Business, що відбулася 26 травня у Києві.

Учасники зазначили, що іноземні компанії готові інвестувати в Україну, торгувати, реалізовувати спільні проекти і т. д. Тепер слово за Україною.

"Сьогодні як ніколи гостро стоїть питання реформування вітчизняної економічної і правової систем і приведення їх у відповідність з європейськими та світовими стандартами. Тільки на цих умовах для України є шанс стати повноправним економічним партнером європейських та інших країн", - підкреслили вони.

За словами президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, бізнес-форуми показали, що в Європі є країни, які не тільки готові інвестувати в Україну, але і повністю відкриті для діалогу, готові ділитися своїм досвідом і допомагати у тому, щоб Україна пройшла шлях євроінтеграції швидше і ефективніше.

"Учасники форумів почули з вуст тих, хто представляє цю країну, що в Україні є життя, є бізнес, є право і є перспективи. До речі, з'явилися вже перші практичні результати проекту. До нас вже звернулися посольства двох країн з пропозицією продовжити свою діяльність в цих країнах", - підкреслив керуючий партнер ЮФ "Лавринович і Партнери" Максим Лавринович.

Віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко в свою чергу звернула увагу на те, що потенційних іноземних партнерів, які розглядають ту чи іншу форму співпраці з Україною, у першу чергу цікавило питання безпеки як особистої, так і безпеки бізнесу. "Крім того, нас неодноразово запитували, чи відчуваємо ми, що реформи вийшли на вирішальний етап. На що ми відповідали, що якщо є бажання, то і результат не змусить себе чекати", - заявила вона.

Спікери також відзначили високий рівень організації форумів у Празі, Варшаві та Будапешті і висловили особливу подяку Міністерству закордонних справ України.

"За час моєї співпраці з керівництвом Мзс я вперше бачу таке бажання справді налагоджувати економічні зв'язки і займатися питанням інвестиційної привабливості та інвестиційним іміджем України за кордоном", - зазначила Дерев'янко.

Нагадаємо, Ukraine: Just Business - спільна ініціатива Торгово-промислової палати України та юридичної фірми "Лавринович і Партнери". Підтримує проект - Міністерство закордонних справ України. Стратегічним партнером проекту виступає група DCH Олександра Ярославського.