ua en ru

Європа і США порушили умови ядерної угоди, - МЗС Ірану

Європа і США порушили умови ядерної угоди, - МЗС Ірану Фото: Мохаммад Джавад Заріф (flickr.com/eeas)

США і країни Європи не вправі диктувати свої умови Тегерану, заявили у іранському відомстві

США і країни Європи порушили угоду щодо іранської ядерної програми і тому не вправі диктувати свої умови. Про це заявив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф в інтерв'ю газеті Etemaad.

"На сьогоднішній день дві сторони порушили умови ядерної угоди: США і Європа. Американці порушили умови через політику Вашингтона, а європейці - через політику Сполучених Штатів", - сказав він.

Крім того, глава МЗС Ірану відзначив, що держави Європи не змогли виконати свою частину договору, в тому числі в банківському секторі, і тому ні вони, ні США "не можуть диктувати умови країні, яка до кінця виконала свої зобов'язання".

Зазначимо, що спільний комплексний план дій щодо іранської ядерної програми був підписаний у Відні влітку 2015 року. Його учасниками є США, Іран, Росія, Китай, Великобританія, Франція і Німеччина.

Нагадаємо, в січні президент США Дональд Трамп назвав продовження призупинення санкцій проти Ірану в рамках ядерної угоди ще на чотири місяці останнім шансом для Європейського союзу виправити її недоліки.