ua en ru

Європа потребує українців: 33000 вакансій вже відкрито

Європа потребує українців: 33000 вакансій вже відкрито

За даними сайту з пошуку роботи Rabota-Evropa.com налічуються вже більше 33000 актуальних вакансій по всій Європі. Такі актуальні пропозиції рекламують працедавці з усієї Європи. Вони шукають саме українців або російськомовних працівників у свої компанії.

Найбільша кількість актуальних вакансій для українців налічується в Польщі і складає 15301 по всій країні. В Чехії цей показник доходить до 7891 вакансії, в Німеччині налічується 1667 вакансій для наших громадян, а в Австрії та Англії цей показник складає відповідно 823 та 575 актуальних вакансій.

Європа потребує українців: 33000 вакансій вже відкрито

Найбільш популярні категорії вакансій за сферами діяльності є робочі спеціальності та виробництво і налічують 10182 пропозиції такого типу роботи в Європі. Область будівництва та архітектури налічує 5012 вакансій, а логістика, робота на складі містить близько 2600 вакансій. Сфера обслуговування пропонує 2531 вакансії і транспорт – 1216 робочих місць відповідно.

Європа потребує українців: 33000 вакансій вже відкрито

Засновником та автором ідеї створення робочого сайту Rabota-Evropa.com є Іван Розман. Не є новиною, що багато українців продовжують перетинати кордон, щоб підвищити рівень свого сімейного бюджету в Європі. Саме перед ними повстають найбільш суттєві питання візових обмежень, легального працевлаштування, а також справа простої довіри та взаємної відповідальності із працедавцем. Щоб бути впевненим у працедавцеві перед виїздом за кордон команда розробників rabota-evropa.com запевняють, що необхідно подивитись інформацію про конкретну фірму заздалегідь. Такі данні можна знайти в Google, соціальних мережах і навіть у Facebook або на форумах, блогах та новинах. Будь ласка, подивіться адекватні відгуки, описи про умови праці, викладені в інтернеті. Це допоможе реалістичніше подивитись на картину вашого професійного майбутнього. На деяких робочих місцях, здебільшого у великих фірмах, наші громадяни знімають відео-описи та відгуки про працедавця, потім викладають їх на YouTube. Таким чином можна знайти відповідну інформацію навіть про невеликі компанії.

Команда розробників пропонує серйозно поставитись до рішення працювати за кордоном. Серед організацій та фірм, які надають роботу українцям в ЄС на жаль бувають такі, що не виконують своїх зобов’язань перед робітниками. Між працедавцями в Європі трапляється, що деякі затримують заробітну платню або взагалі її не виплачують. Бували також випадки, коли людина опинялася в так званому "заробітчанському рабстві", коли її паспорт видавали тільки після завершення сезону або через декілька місяців. А навіть при отриманні паспорта, оплату видавали зовсім не ту, про яку домовлялись спочатку, або зовсім не виплачували ніяких грошей. Про такі випадки часто говорять європейські ЗМІ у своїх сюжетах. Якщо Ви опинились у такому положенні - негайно звертайтесь у міграційну поліцію або Українське консульство.

Саме тому команда Rabota-Evropa.com зараз розробляє такі функції, щоб працівник зміг легко залишити свої відгуки про працедавця. Ця інформація і реальні дані про умови праці чи оплату будуть корисними для тих, хто шукає роботу за кордоном. Це також допоможе створити рейтинг працедавців та оновлювати відгуки осіб, які мали досвід роботи в тій чи іншій організації в ЄС. Такі нововведення на веб-сайті мають принести прозорість та сформувати більш довірливе ставлення до європейського ринку праці серед українців.

Кількість запропонованих вакансій та кандидатів на порталі свідчить про наявність широкої аудиторії користувачів. Такі зацікавленні особи можуть власними відгуками та описами виявити шахраїв серед працедавців та показати добросовісні організації, які зацікавленні у надійній співпраці з українцями. Функції безпеки на сайті мають назву "Community police", тому rabota-evropa.com запрошує до взаємної співпраці над безпекою в цих питаннях, щоб мати впевненість у працедавцеві за кордоном та працювати у серйозних організаціях в Європі. Саме завдяки цій функції цей сайт займає свою нішу в колі інших компаній, які допомагають українцям знайти працю за кордоном.

Портал є дуже зручним у користуванні. Він покликаний стати одним з кращих і найбільш повних інтернет-ресурсів для пошуку роботи та підбору персоналу на Європейському ринку праці для україно- та російськомовних громадян нашої країни.