ua en ru

Європа готова входить у положення Путіна, як раніше намагалася зрозуміти Гітлера, - Порошенко

Європа готова входить у положення Путіна, як раніше намагалася зрозуміти Гітлера, - Порошенко Фото: Порошенко виступив на відкритті п'ятої сесії VIII скликання ВР

За його словами, в голосі деяких європейських країн вже чути "російський акцент"

Європа готова входити в становище президента Російської Федерації Володимира Путіна з таким же ентузіазмом, як раніше намагалася зрозуміти засновника диктатури Третього Рейху Адольфа Гітлера. Про це сьогодні під час відкриття п'ятої сесії VIII скликання Верховної Ради України заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна і надалі потребує серйозної міжнародної підтримки в боротьбі з російською агресією. А забезпечувати таку підтримку нашої дипломатії, я це можу визнати, стає все важче в силу різних об'єктивних і суб'єктивних факторів", - заявив Порошенко.

За його словами, зараз Євросоюз проходить крізь, можливо, найскладніші за весь час свого існування випробування через міграційний криза і терористичну загрозу.

"Наслідком цієї турбулентності стають такі події, як перемога євроскептиків на референдумі в Нідерландах ... або голосування британців за Brexit. Протягом найближчого року в ряді країн в результаті виборів до влади можуть прийти, якщо не крайні, то такі політичні сили, які схильні до компромісів з Кремлем, а найкращою політикою по агресора вважають умиротворення ", - додав Порошенко.

"Приклад Мюнхена нікого не навчив і вони в положення Путіна готові входити з таким же ентузіазмом, з яким західні лідери входили і намагалися зрозуміти Гітлера", - підкреслив глава держави.

"Європа все ще говорить одним голосом, але є і країни, в яких вже занадто сильно в цьому голосі чути російський акцент", - додав президент України.

За його словами, чинна влада в багатьох європейських країнах знаходиться під сильним тиском опозиції, налаштованою на компроміс з Москвою. А ця опозиція, в свою чергу, спирається на вимоги ділових кіл та соціальних груп, які вважають себе постраждалими нібито від згортання економічного співробітництва країн з Росією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна втратила 15 млрд доларів від ембарго РФ.