ua en ru

Євромайдан: онлайн-трансляція (22.01.2014)

Євромайдан: онлайн трансляція подій зараз. Зазначимо, сьогодні у Києві на мосту Патона 22 січня люди символічно поєднали два береги Дніпра живим ланцюгом.

Євромайдан: онлайн трансляція подій 22 січня 2014 р. Зазначимо, сьогодні у Києві на мосту Патона 22 січня люди символічно поєднали два береги Дніпра живим ланцюгом.

О 14:00 в Адміністрації Президента розпочалася зустріч Президента України Віктора Януковича та учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій. Згідно з повідомленням прес-служби Президента, у зустрічі беруть участь секретар Ради національної безпеки і оборони, керівник робочої групи Андрій Клюєв, керівник фракції партії "Удар" Віталій Кличко, керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та керівник фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Близько 13:43 на Європейській пл. помічений БТР. БТР зупинився в районі стадіону "Динамо" біля першого кордону правоохоронців.

Євромайдан: онлайн-трансляція (22.01.2014)

Фото: cкриншот Espreso.TV

Станом на 12:45 міліція відтіснила мітингувальників з вул. Грушевського. Силовики рушили по вулиці вниз, у бік Майдану Незалежності. Співробітники "Беркута" зупинилися на розі біля будівлі готелю "Дніпро". Також, частина протестувальників з Майдану перейшла в наступ на допомогу протестуючих на Європейській площі.

Сьогодні Державний департамент США підтвердив візові санкції для відповідальних за насильство проти учасників Евромайдана в Києві. Раніше помічник держсекретаря США з європейських та євразійських справах Вікторія Нуланд під час виступу на засіданні Комітету Сенату США з міжнародних справ заявила, що Держдеп США може застосувати санкції до влади України у випадку репресій щодо учасників Евромайдана.

Також, посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль повідомив, що події сьогоднішньої ночі, коли загинув учасник акції протесту, стали неповернутої крапкою.

Учасники акції спочатку були розбиті на дві групи. Одна група зі станції метро "Дружби народів" несла до мосту Патона половину 30-метрового прапора України, друга - другу половину прапора від станції метро "Лівобережна". У підсумку на мосту ці дві половини прапора були з'єднані.

Євромайдан: онлайн-трансляція (22.01.2014)

Близько 03:00 колона Євромайдану у складі кількох сотень учасників самооборони прийшла на вулицю Грушевського, щоб підтримати активістів, які продовжують протистояння з правоохоронцями.

Викрадений напередодні вночі активіст Евромайдана Ігор Луценко живий і перебуває в клініці "Борис" на пр. Бажана.

Відзначимо, що з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.