ua en ru

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що в парку ім. Шевченка зібралися близько 3 тис. студентів, звідки вони рушили на Майдан Незалежності.

Раніше повідомлялося про те, що на Майдані Незалежності сьогодні вдень кількість мітингувальників досягла 1,5 тис. осіб.

Кількість охорони не змінилося в порівнянні з попередніми днями. Міліція охороняє лише майданчик, де встановлюється новорічна ялинка.

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності

Зазначимо, на Майдані Незалежності в межах Євромайдану вночі знаходилося близько 150 активістів.

Сьогодні увечері в головному осередку Євромайдану на Майдані Незалежності відзначать тиждень з дня початку громадських виступів проти урядового рішення про припинення євроінтеграції. У вівторок, 26 листопада, до людей на Майдані Незалежності без партійної символіки приєдналися політичні активісти, які провели декілька днів в наметовому містечку на Європейській площі.

Крім того, сьогодні у Вільнюсі проходить саміт Східного партнерства, на якому раніше планувалося підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відмова від якого і послужив приводом для Євромайдану.

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності

Нагадаємо, вчора в мітингу на Євромайдані брали участь близько 7 тис. осіб. Студенти з Майдану Незалежності прийшли до будівлі Адміністрації Президента України Віктора Януковича і залишили там плакат із закликами підписати угоду про асоціацію з ЄС. Оскільки ворота будівлі Адміністрації були заблоковані співробітниками спецпідрозділу міліції "Беркут", студенти розмістили біля воріт плакат із закликами до Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Зазначимо, що за даними МВС на Майдані Незалежності перебуває 3,5 тис осіб.

Євромайдан: Близько 10 тис. людей мітингують на Майдані Незалежності

21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті Східного партнерства. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією і іншими країнами Митного союзу і державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. В неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.