ua en ru

Євромайдан: Хроніка 16 грудня (оновлюється)

Євромайдан: У Києві 16 грудня триває акція протесту. Зазначимо, що у 18:40 на Майдані Незалежності перебуває близько 5 тис. осіб.

Євромайдан: У Києві 16 грудня триває акція протесту. Зазначимо, що у 18:40 на Майдані Незалежності перебуває близько 5 тис. осіб.

Станом на 20:58 ЦВК опрацювала 99,53% протоколів на повторних виборах народних депутатів. 100% голосів оброблено на дільницях №132 (лідер Микола Круглов), №194 (лідирував Михайло Поплавський) та №223 (перше місце зайняв Віктор Пилипишин).

Учасники Євромайдану проводять мітинг біля будівлі Центральної виборчої комісії (ЦВК). Організована колона у складі 300-400 чоловік вирушила близько 18:00 від будівлі КМДА і прийшла до ЦВК. Мітингувальники не мають можливості пікетувати вхід до ЦВК, оскільки біля нього проводиться ярмарок. З-за цього відбувається мітинг безпосередньо біля пам'ятника Лесі Українці.

Фотогалерея: Євромайдан 16 грудня

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, в 18:40 на Майдані Незалежності перебуває близько 5 тис. осіб.

О 17:36, згідно з повідомленням телеканалу ТВі, напередодні учасники народного віче на Майдані Незалежності виявили двох провокаторів у нетверезому стані. Молоді люди представилися співробітниками київської міліції.

Сьогодні у Генеральній прокуратурі (ГПУ) повідомили, що відсторонений голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов сприяв поширенню матеріалів слідства щодо силового розгону Евромайдана спецпідрозділом "Беркут" в ніч на 30 листопада 2013 р. зокрема, за його словами, головне слідче управління ГПУ перевірила ситуацію навколо публікації частини протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича та Валерія Коряка.

Станом на 12:45, на Майдані Незалежності в Києві мітингують близько 2 тисяч осіб.

Зазначимо, що протестувальники з Майдану 16 грудня о 19:00 підуть пікетувати Центральну виборчу комісію (ЦВК).

"Ми збираємося о шостій вечора біля Київради. А в сім будемо біля ЦВК", - отметилобщественный активіст Ігор Луценко. Він додав, що мітингувальники виступають проти повномасштабної фальсифікації виборів на всіх 5 одномандатних округах.

Як повідомило ближче до 12:30 МВС, до виконання завдань з охорони громадського порядку у центральній частині м. Києва станом на 16 грудня 2013 р. залучено близько 2,2 тис. особового складу внутрішніх військ МВС України з різних територіальних командувань.

Варто звернути увагу, що згідно з повідомленням кореспондента РБК-Україна, на сьогоднішнє засідання погоджувальної ради лідери депутатських груп та фракцій Ради, голови опозиційних фракцій не з'явилися.

Євромайдан у Києві спокійно пережив ніч. В неділю увечері в соціальних мережах активісти допускали, що 16 грудня міліція може повторити силовий сценарій, застосований минулого тижня. Про це повідомляє радіо "Свобода".

У МВС завіряють, що не планують розгонити мітинг на Майдані Незалежності силою.

Про це заявив виконавець обов'язків начальника столичної міліції Валерій Мазан.

"Завіряю, що ніякі варіанти силового розгону Майдану не розглядаються", - заявив він, спростовувавши інформацію про можливий розгін Майдану.

Сьогодні, 16 грудня, українці в світі приєдналися до народного віче "День гідності", яке відбулося в Києві. Протестні акції відбулися в більш ніж 26-ти містах світу. Зокрема, як повідомили кореспонденту медіа-порталу Vidia, близько п'яти сотень українців зібралися в Лісабоні на Комерційній площі. Активісти виступили українською та португальською мовами, висловившись за неприпустимість агресії з боку "путінської" Росії, вимагали термінової відставки уряду Азарова і закликали Януковича "проявити чоловічу гідність і скласти свої повноваження", як цього вимагає Євромайдан.

Також українці вийшли на вулиці в Німеччині. Зокрема, "День гідності" підтримали Євромайдан в Мюнхені, Нюрнберзі, Гамбурзі та Берліні.

Євромайдан: Хроніка 16 грудня (оновлюється)

Евромайданы в США відбулися щонайменше восьми містах, серед яких Нью-Йорк, Детройт, Сан-Франциско, Портленд, Вашингтон, Філадельфія, Бафало, Парма і Чикаго.

Нагадаємо, раніше в Сенаті США з'явилася резолюція, яка передбачає санкції проти Януковича, група членів Конгресу США надіслала листа Президенту Януковичу і Бараку Обамі. Раніше різку заяву зробив Держсекретар США Керрі, що свідчить про міжнародну підтримку акції Євромайдан.