ua en ru

ЄК чекає на призначення генпрокурора з юридичною освітою

ЄК чекає на призначення генпрокурора з юридичною освітою Фото: Йоханнес Хан

Генпрокурор повинен бути орієнтований на реформи

Єврокомісія чекає на призначення генерального прокурора України з юридичною освітою. Про це сказав комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан під час брифінгу в четвер, 21 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тепер повинен бути призначений генеральний прокурор, орієнтований на реформи. Генеральний прокурор повинен бути добре обізнаним і мати юридичну освіту",- сказав Хан.


Хан наголосив, що перші кроки з лібералізації безвізового режиму виконані так як Україна зробила перші кроки в боротьбі з корупцією, однак повинен бути призначений генеральний прокурор і продовжуватися реформи.

"Ми виділимо 600 млн але тільки в тому випадку, якщо будуть виконані умови, які залишилися",- додав він.

Відзначимо, раніше до Верховної Ради України повторно внесли законопроект, норми якого дозволяють призначити на посаду генерального прокурора України лідера парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка.

Крім того, вчора, 20 квітня, парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект, який дозволить майбутньому генеральному прокурору не мати вищої юридичної освіти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення Європейської Комісії (ЄК) щодо безвізового режиму України з Європейським Союзом є прикладом взаємодії української влади.