ua en ru

Єврокомісія завершила місію за оцінкою виконання умов Плану дій щодо лібералізації візового режиму між ЄС і Україною

Європейська комісія закінчила одиннадцатидневную місію за оцінкою виконання умов Плану дій щодо лібералізації візового режиму між ЄС і Україною. 

Європейська комісія закінчила одиннадцатидневную місію за оцінкою виконання умов Плану дій щодо лібералізації візового режиму між ЄС і Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

До складу місії увійшли експерти з держав-членів ЄС, агентства ЄС з безпеки зовнішніх кордонів FRONTEX та Європейської служби підтримки осіб, які претендують на отримання притулку.

"Особливу увагу було приділено питанням захисту документів, включаючи біометричні дані, та управління кордоном, включаючи міграцію та надання притулку. Були проведені конструктивні зустрічі з представниками уряду України, державної прикордонної служби, державної міграційної служби, міжнародних організацій та громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні.

"Українська влада докладає серйозних зусиль для формування необхідних правових, політичних та інституційних основ для виконання умов нашого візового діалогу. Однак робота ще не завершена. Дана місія допоможе державі оцінити досягнутий на сьогоднішній день прогрес у виконанні українських зобов'язань, а також допоможе вирішити нагальні питання", - заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Як зазначається, друга місія громадського порядку, безпеки і зовнішніх справ та основоположних прав відвідає Україну пізніше.