ua en ru

Єврокомісія виділить 1 млрд євро на розвиток в регіонах ЄС

Єврокомісія виділить 1 млрд євро на розвиток в регіонах ЄС Фото: Єврокомісія

Європейська комісія прийняла ряд програм прикордонного співробітництва

Європейська комісія прийняла ряд програм прикордонного співробітництва на загальну суму 1 млрд євро для підтримки соціально-економічного розвитку в регіонах по обидва боки зовнішніх кордонів ЄС. Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

"Транскордонне співробітництво відіграє ключову роль у запобіганні створення нових розділових ліній. Це нове фінансування буде сприяти подальшому більш комплексному і сталому регіональному розвитку в сусідніх прикордонних регіонах і призведе до більш гармонійного територіального співробітництва на зовнішніх кордонах ЄС", - заявив Йоханнес Хан.

Наголошується, що даний тип прикордонного співробітництва є важливим елементом політики ЄС стосовно своїх сусідів.

Крім того, для кожної з програм, країни-учасниці обрали до чотирьох пріоритетів, таких як розвиток малого і середнього бізнесу, культури, навколишнього середовища та зміни клімату, боротьби з бідністю, освіти та наукових досліджень, енергетики, управління кордонами.

"Новий пакет буде фінансувати проекти в 27 країнах: Вірменія, Грузія, Республіка Молдова, Україна і Росія на сході, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Туніс; Члени ЄС (Болгарія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Португалія, Румунія, Швеція), а також Норвегія і Туреччина", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що фінансування буде надходити в рамках Європейського фонду регіонального розвитку (ЄФРР) і Європейського сусідства (ENI).

Нагадаємо, секретаріат Енергетичного співтовариства передав Європейської комісії офіційну скаргу проти "Північного потоку-2", отриману від НАК "Нафтогаз України".