ua en ru

Єврокомісія збільшила квоти для України на деякі сільгосппродукти і промтовари

Єврокомісія збільшила квоти для України на деякі сільгосппродукти і промтовари Фото: комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем

Українські виробники одержать додаткові квоти 195 млн 950 тис. доларів

Європейська комісія збільшила квоти для України на деякі сільськогосподарські продукти і промтовари. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейська комісія прийняла рішення про те, щоб надати Україні додатковий доступ до ринку в додаток до того, що вже зараз пропонується в рамках УВ ЗВТ. Це розширення додаткового доступу для ряду торгових позицій у сфері сільського господарства. Наприклад, такі товари як жито, ячмінь, пшениця, кукурудза, а також томатні продукти, і також надається розширений доступ за деякими товарними позиціями у сфері промисловості. Це, наприклад, добрива, взуття та електронні вироби", - сказала вона.

зустріч міністра аграрної політики України Кутового з єврокомісаром з питань торгівлі Мальмстрем

Фото: зустріч міністра аграрної політики України Кутового з єврокомісаром з питань торгівлі Мальмстрем

Згідно з прийнятим рішенням українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, томати, всього на 195 млн 950 тис. доларів.

Зокрема, за словами Мальмстрем, Єврокомісія схвалила збільшення квот на ячмінь - 7,8 тис. тонн, овес - 4 тис. тонн, кукурудзу - 650 тис. тонн, мед - 3 тис. тонн, пшениці - 6 тис. тонн, виноградний сік - 500 тонн, перероблені томати - 5 тис. тонн.

Єврокомісія збільшила квоти на сільгосппродукцію для України

Фото: Єврокомісія збільшила квоти на сільгосппродукцію для України

Нагадаємо, раніше у Єврокомісії повідомили про додаткових торгових преференціях для України.