ua en ru

Єврокомісія закликала Туреччину до "прозорого розслідування" порушень на референдумі

Єврокомісія закликала Туреччину до "прозорого розслідування" порушень на референдумі Фото: Маргарітіс Схінас

ЄС закликав турецьку владу розслідувати порушення при проведенні референдуму

Єврокомісія сьогодні, 18 квітня 2017 року, закликала Туреччину розслідувати можливі порушення на конституційному референдумі, що відбувся 16 квітня, передає Deutsche Welle.

"Ми закликаємо владу розпочати прозоре розслідування щодо порушень, про які було заявлено", - заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас.

Представник ЄК також наголосив, що у випадку, якщо турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган перейде "від риторики до справ у питанні смертної кари, це буде чітким сигналом, що Туреччина не хоче бути членом європейської родини". Схінас зазначив, що питання смертної кари - це більше, ніж червона лінія.

"Це найчервоніша з усіх червоних ліній", - підкреслив він.

Нагадаємо, член наглядової місії Ради Європи Алєв Коруна заявила, що на референдумі про розширення президентських повноважень в Туреччині, який пройшов 16 квітня, 2,5 мільйона голосів могли бути сфальсифіковані.

Повідомляється, що спостережна місія з 47 членів Ради Європи вже заявила, що референдум є "нечесним суперництвом". За словами спостерігачів, підтримка розширення президентських повноважень пов'язана з одностороннім освітленням кампанії в ЗМІ, арештами журналістів та замовчуванням інших думок.