ua en ru

У Туреччині могли сфальсифікувати 2,5 млн голосів

У Туреччині могли сфальсифікувати 2,5 млн голосів Фото: в Туреччині могли сфальсифікувати 2,5 млн голосів

На референдум були допущені бюлетені без офіційного штампа

На референдумі про розширення президентських повноважень у Туреччині, який пройшов у неділю, 16 квітня, 2,5 мільйонів голосів могли бути сфальсифіковані. Про це заявила у вівторок, 18 квітня, член спостережної місії Ради Європи Алев Корун, передає Reuters.

Повідомляється, що спостережна місія з 47 членів Ради Європи вже заявила, що референдум є "нечесним суперництвом". За словами спостерігачів, підтримка розширення президентських повноважень пов'язана з однобічним висвітленням кампанії у ЗМІ, арештами журналістів і замовчуванням інших думок.

Також Корун заявила, що порушення супроводжували і саму процедуру голосування.

"Мова йде про те, що насправді закон допускає тільки офіційні виборчі бюлетені. Однак вищий виборчий орган вирішив, так би мовити, проти закону, що бюлетені без офіційного штампа також мають бути допущені. Є підозра, що до 2,5 мільйонів голосів могли бути сфальсифіковані", - сказала Корун.

Також Корун розповіла, що поліція в курдському місті Діярбакир перешкоджала тому, щоб двоє членів спостережної місії увійшли до виборчої дільниці.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина не буде рахуватися зі звітами міжнародних спостерігачів з референдуму.