ua en ru

Єврокомісія прийняла стратегію посилення взаємодії з Балканами

Єврокомісія прийняла стратегію посилення взаємодії з Балканами Фото: Єврокомісія (flickr.com/photosmartinschulz)

До 2025 року в Євросоюзі може бути більше 27 держав

Європейська комісія прийняла стратегію розширення Європейського союзу та посилення взаємодії з західними Балканами. Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії.

Згідно з документом "підтверджується європейське майбутнє регіону як геостратегічної інвестиції в стабільну, сильну і єдину Європу".

У стратегії зазначено, що до 2025 року в Євросоюзі може бути більше 27 держав. При цьому відзначено, що динаміка руху країн Західних Балкан на їх шляху до ЄС буде залежати від їх власних заслуг.

"Чорногорія та Сербія є двома країнами, з якими переговори про приєднання до союзу вже ведуться. Ця перспектива, в кінцевому рахунку, буде залежати від політичної волі, здійснення реальних і стабільних реформ та врегулювання спорів з сусідами", - заявили в Єврокомісії.

Кандидатами на вступ до ЄС із країн Балкан є Албанія, Македонія, Сербія і Чорногорія. Боснія і Герцеговина чекає надання їй статусу кандидата з лютого 2016 року.

Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося, що Європейська комісія має намір значно прискорити вступ у Євросоюз шести західнобалканських країн, зокрема, Сербія і Чорногорія можуть стати частиною союзу до 2025 року.