ua en ru

Єврокомісія пригрозила Польщі, Чехії і Словаччині судом через біженців

Єврокомісія пригрозила Польщі, Чехії і Словаччині судом через біженців Фото: Дімітріс Аврамопулос (flickr.com Υπουργείο Εξωτερικών)

Відповідну заяву зробив комісар ЄС з внутрішніх справ і питань міграції

Європейська комісія готова протягом найближчих тижнів ініціювати судові позови проти Польщі, Чехії та Угорщини через відмову приймати біженців. Про це заявив комісар ЄС з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос, виступаючи після рішення Європейського суду залишити в силі законність квот на прийняття мігрантів, передає Reuters.

Так, це може призвести до штрафів для вказаних вище держав через відмову приймати прохачів притулку у рамках програми Євросоюзу з розселення мігрантів.

"Якщо держави-члени, які не прийняли жодного мігранта або не роблять цього тривалий час, не змінять свого ставлення, ми будемо змушені перейти до останнього кроку процедури притягнення до відповідальності: ми подамо у Європейський суд на Польщу, Угорщину та Чехію", - заявив єврокомісар.

Нагадаємо, Європейський суд в середу, 6 вересня, відхилив скаргу, подану урядами Словаччини та Угорщини, які вимагали визнати недійсним рішення ЄС про розподіл квот на біженців серед країн-членів Євросоюзу.