ua en ru

Єврокомісія представила ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ

Європейська комісія представила ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти Російської Федерації.

Європейська комісія представила ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Європейського Союзу.

"У відповідності з запитом, Єврокомісія представила Раді документ, в якому викладено ряд заходів, які можуть бути прийняті в напрямках, визначених у висновках Ради ЄС (від 22 липня) і процедури, які повинні дотримуватися для прийняття відповідних правових документів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Єврокомісії, цей документ створений на основі підготовчої роботи, проведеної комісією, у співпраці з Європейською службою зовнішніх дій, у відповідь на мандат, наданий у березні Європейською радою.

Повідомляється, що обмежувальні заходи торкнутися таких областей, як доступ до ринків капіталу, оборони, товарів подвійного використання та чутливих технологій, у тому числі в енергетичному секторі.

Зазначимо, що посли країн Євросоюзу обговорять нові санкції проти РФ у відповідь на її агресію по відношенню до України.

Нагадаємо, 22 липня Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу доручив на 24 липня 2014 р. підготувати розширені санкції проти Російської Федерації.