ua en ru

Єврокомісія запропонує скасування віз для України через 2 тижні

Єврокомісія запропонує скасування віз для України через 2 тижні Фото: через 2 тижні Брюссель запропонує скасувати візи для українців

Негативні результати голландського референдуму не вплинули на рішення Єврокомісії

Європейська комісія запропонує скасування віз для українців вже через два тижні. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.


"Комісія ЄС виступить з пропозицією надати безвізовий режим Україні через два тижні", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, після недавнього голландського референдуму з'явилися сумніви, чи запропонує Брюссель внести зміни у положення, щоб зняти Україну зі списку країн, які підпадають під вимоги про отримання віз. В уряді Нідерландів заявляють, що не можуть ігнорувати результати референдуму, який відбувся 6 квітня. Але необхідно зауважити, що негативні результати референдуму в Нідерландах не пов'язані з наданням безвізового режиму Україні. Такої думки дотримується Павло Клімкін. "Якщо Єврокомісія дає відмашку, а відповідне рішення всередині Європейської комісії вже підготовлено, що Україна виконала всі вимоги на шляху до безвізового режиму - ми рухаємося до безвізового режиму", - сказав глава МЗС. Проте поки залишається відкритим питання про те, що тепер зроблять держави-члени. Європейська комісія може тільки запропонувати скасування віз, але остаточне рішення у цій справі належить країнам ЄС.

Так само, кореспондент РБК-Україна передає, що сьогодні журналістам в ході конференції з питань аудиту посол ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив про початок роботи з Європейським парламентом з питань України. "Європейська комісія сказала, що до кінця квітня буде подавати ці пропозиції до Європейського парламенту та Ради Євросоюзу. Нічого там не змінилося", - сказав він.

Так само нагадаємо, що в березні глава Європарламенту Мартін Шульц, в офіційному Twitter президента України Петра Порошенко висловив свою підтримку у вирішенні ввести безвізовий режим між Європою та Україною.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляло, що всупереч голосування в Нідерландах, ЄС запропонує скасувати візи для України.