ua en ru

Єврокомісія пропонує нові правила захисту персональних даних

Єврокомісія пропонує нові правила захисту персональних даних Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

Нові правила стосуються всіх країн ЄС

Європейська комісія представила нові правила захисту персональних даних, які почнуть діяти по всьому Євросоюзу з 25 травня. Про це розповіла на прес-конференції в Брюселі єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова, повідомляє Інтерфак- Україна.

"У сьогоднішньому світі те, як ми ставимось до наших даних, буде в значній мірі визначати наше економічне майбутнє і особисту безпеку. Ми потребуємо сучасних правилах, щоб протистояти новим ризикам", - заявила єврокомісар.

За інформацією видання, нові правила стосуються всіх країн Європейського союзу, їх повинні дотримуватись усі підприємства, які надають послуги в ЄС.

Також нововведення посилюють права громадян та збільшують захист даних. Державам-членам Євросоюзу треба буде адаптувати до цих правил національні законодавства.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше Євросоюз очікує від керівництва України створення, у відповідності з усіма стандартами, Вищого антикорупційного суду, а також імплементації Угоди про асоціацію Україна - ЄС.