ua en ru

Єврокомісія позитивно оцінила "безвізові закони"

Єврокомісія позитивно оцінила "безвізові закони" Фото: Володимир Гройсман

Гройсман заявив, що закони щодо арешту майна і повернення активів будуть підписані

Європейська комісія дала позитивний висновок щодо антикорупційних законопроектів щодо питань арешту майна та створення Національного агентства з повернення активів, виведених корупційним шляхом. Про це спікер парламенту Володимир Гройсман повідомив в ході брифінгу після закінчення погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"По одному із законів з пакета щодо безвізового режиму ми не отримали жодних заперечень на даний момент, на дану хвилину. Тому вони будуть підписані",- сказав Гройсман.

Варто зауважити, що за даними офіційного сайту парламенту, законопроект 2540а сьогодні був направлений на підпис президенту.

Нагадаємо, 10 листопада Верховна Рада України підтримала законопроект №2540а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні" та №3040 щодо створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом, у другому читанні. У той же час на думку уряду, поправки до цих законів не відповідали європейському законодавству, а отже, можуть стати передумовою до того, що Україні не дадуть безвізовий режим.

12 листопада Верховна Рада України направила ці законопроекти для отримання висновку в Європейську комісію.