ua en ru

Єврокомісія підозрює Amazon у заниженні оподатковуваного прибутку в Люксембурзі

Єврокомісія почала податкове розслідування відносно діяльності Amazon у Люксембурзі, передає Reuters.

Компанія звинувачується в укладенні угоди із властями країни для отримання субсидії.

Антимонопольний орган ЄС заявив, що податкові правила Люксембургу 2003 року дозволили філії Amazon EU Sarl виплатити роялті материнській компанії, що, своєю чергою, дозволило знизити оподатковуваний прибуток. На думку регулятора, це дало Amazon економічну перевагу, дозволивши заплатити менше податків, ніж інші компанії.

Раніше Єврокомісія висунула аналогічні претензії до Apple, Starbucks і Fiat. Як повідомлялося, розслідування Єврокомісії зосередиться на податкових пільгах, наданих компаніям у трьох країнах ЄС - Нідерландах, Люксембурзі та Ірландії.

У ЄС вважають, що податкові пільги, які надаються компаніям, можуть вважатися незаконним державним субсидуванням. Крім того, у Єврокомісії викликало питання так зване внутрішньокорпораційне ціноутворення у Starbucks, яке також могло використовуватися для зменшення виплачуваних компанією податків.

Нагадаємо, в середині серпня стало відомо, що найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc представив кредитні карти-рідери і мобільні додатки для бізнесу, що розширюють можливості миттєвої торгівлі і мобільних платежів.