ua en ru

Amazon запускає платіжну систему для мобільних пристроїв

Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc представив у середу кредитні карти-рідери і мобільні додатки для бізнесу, що розширюють можливості миттєвої торгівлі і мобільних платежів.

Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc представив у середу кредитні карти-рідери і мобільні додатки для бізнесу, що розширюють можливості миттєвої торгівлі і мобільних платежів, повідомляє Reuters.

Нова point-of-sale система (включає набір касових функцій: облік і відпуск товару, прийом і видача грошей, анулювання факту покупки) називається Amazon Local Register. За допомогою Amazon Local Register покупці зможуть здійснювати розрахунки з клієнтами по банківських картах за допомогою смартфонів і планшетів.

Система надасть Amazon важливі дані про споживачів у США, які роблять покупки у фізичних магазинах, кажуть аналітики. Згідно з даними американського уряду, більше 90% американських роздрібних продажів, як і раніше, відбуваються не в інтернет-магазинах, а у фізичних магазинах.

Amazon сподівається розвинути свій платіжний бізнес, стягуючи більш низькі комісійні, ніж платіжні системи Square і eBay Inc. Так, для власників мобільних пристроїв, які приєднаються до системи до 31 жовтня, аж до 1 січня 2016 року діятиме пільговий тариф - 1,75% від суми платежу. Потім вступить у силу єдиний плоский тариф - 2,5%.

Як повідомлялося, Amazon попросив у влади дозволити тести безпілотників для доставки товарів.