ua en ru

Єврокомісія підтримає Україну в разі її звернення до СОТ через торгові конфлікти з РФ, - єврокомісар

Єврокомісар з торгівлі Карел де Гухт вважає, що Україна повинна вирішити торгові конфлікти з Росією з допомогою Світової торгової організації (СОТ), і Європейський союз готовий надати підтримку в цьому питанні. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Тут мова йде не тільки про Україну, це робиться і щодо Литви... Звичайно, є спроби почати торговельну війну. Мені здається, що тут треба вдатися до двох речей... по-перше - дотримуватися спокій, а по-друге - потрібно звернутися до СОТ. Ми це зробимо через Литву, і вас підтримаємо в таких зусиллях", - зазначив де Гухт.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що його країна може заблокувати залізничне та автомобільне сполучення Росії з Калінінградською областю у тому випадку, якщо Москва "не припинить тиск на своїх сусідів" у зв'язку з їх партнерством з Євросоюзом.

Зазначимо, що 19 вересня комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сказав, що ЄС готовий допомогти країнам, у яких є торговельні конфлікти з Росією.