ua en ru

Єврокомісія подала до суду на Німеччину за фактом неправомірного субсидування залізниць і пошти

Європейська комісія подала до Європейського суду позов за звинуваченням Німеччини у неправомірному державне субсидування залізниць і пошти. Про це пише Deutsche Welle.

Як повідомляє агентство AFP з посиланням на поширену в Брюсселі заяву, в Німеччині здійснювалася практика перехресного субсидування за рахунок державних коштів, що створювало несправедливі переваги для окремих компаній.

Deutsche Bahn в документі конкретно не згадується, проте влітку цього року Єврокомісія заявляла, що має намір подати до суду саме у зв'язку з діяльністю цієї залізничної компанії. У Брюсселі, зокрема, посилаються на те, що кошти, призначені для розвитку інфраструктури і приміського транспорту, направлялися на інші цілі.

У позові до Європейського суду в Люксембурзі також згадується поштова служба Deutsche Post. Мова йде про субсидії, отриманих концерном від федерального уряду після 1995 р. Кошти призначалися для часткового фінансування пенсійного фонду працівників пошти, які, будучи раніше держслужбовцями, мали на це право. Єврокомісія не заборонила цілком такі субсидії, але висунула претензії у зв'язку з їх розміром. У минулому році пошта повернула державі 298 млн євро. Однак у Брюсселі вважають цю суму недостатньою.