ua en ru

Єврокомісія перерахувала Україні кредит в 260 млн євро

Єврокомісія перерахувала Україні кредит в 260 млн євро
Європейська комісія перерахувала Україні кредит в 260 млн євро як частина макрофінансової допомоги.

Європейська комісія перерахувала Україні кредит в 260 млн євро як частина макрофінансової допомоги, передає ЄС-плюс з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Кредит доповнить вже виділені раніше в цьому році 600 млн. євро у рамках двох програм макрофінансової допомоги Україні.

Мета програм макрофінансової допомоги - підтримати Україну економічно і фінансового за умови проведення структурних реформ для поліпшення управління, посилення економічного зростання і здійснення гармонізації законодавства із законодавством ЄС.

"Перерахування платежу - ще один конкретний знак солідарності Європи з українським народом. Ми допомагаємо країні звернутися до її строкових фінансових потреб, підтримуючи амбіційний процес реформ для стабілізації економіки і створення умов для стабільного зростання та зайнятості в Україні", - заявив з цього приводу комісар ЄС з питань економічних та монетарних справ, оподаткування і митниці П'єр Моковиси.

Перерахування коштів в Україні було здійснено за рахунок розміщення 5 листопада європейських бондів на термін до 15 років під 1,5% річних на загальну суму 660 млн євро. Кошти, що залишилися, були передані для допомоги Португалії в рамках Європейського механізму фінансової стабілізації.

Дві діючі програми макрофінансової допомоги передбачають загальну допомогу Україні на 1,61 млрд. євро. 20 травня Єврокомісія перерахувала Києву перші 100 млн. євро в рамках цих програм, а 17 червня - ще 500 млн. євро.

Крім того, до кінця року Єврокомісія сподівається перерахувати Україні ще 500 млн. євро, а решту 250 млн. євро - навесні 2015 року.

Нагадаємо, Президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу запевнив Президента України Петра Порошенка у готовності Європейського союзу перерахувати 760 млн євро макрофінансової допомоги Україні до 2015 р.