ua en ru

Єврокомісія оштрафувала Google на 2,42 млрд євро за порушення антимонопольного законодавства

Єврокомісія оштрафувала Google на 2,42 млрд євро за порушення антимонопольного законодавства Фото: Google оштрафований на 2,42 млрд євро (Google)

Компанія просувала власний сервіс у своїй пошуковій системі

Європейська комісія оштрафувала ЕС. Google на 2,42 млрд євро за порушення правил антимонопольного законодавства. Про це повідомляє прес-служба комісії.

зокрема, порушення полягає в тому, що компанія, використовуючи своє домінуюче становище на ринку пошукових систем, віддавала незаконне перевагу своїм власним продуктом - магазину порівняння покупок Google.

Компанія повинна припинити свою поведінку протягом 90 днів або заплатити штраф у розмірі до 5% від середньодобового світового обороту Alphabet, материнської компанії Google.

"Те, що зробив Google, є незаконним у відповідності з антимонопольними правилами ЄС. Компанія перешкоджала іншим компаніям конкурувати по суті і впроваджувати інновації. І найголовніше, це позбавило європейських споживачів справжнього вибору послуг та повних переваг інновацій", - сказала Маргарет Вестагер, комісар, відповідає за політику в області конкуренції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія може оштрафувати компанію Google на 1 млрд євро.