ua en ru

Єврокомісія може оштрафувати компанію Google на 1 млрд євро, - FT

Єврокомісія може оштрафувати компанію Google на 1 млрд євро, - FT Фото: компанія Google

Штраф буде накладено за зловживання домінуючим становищем на ринку

Європейська комісія може оштрафувати компанію Google на суму до 1 млрд євро. Про це повідомляє The Financial Times.

Зазначається, що чиновники Європейського союзу, як очікується, оголосять про розмір штрафу в найближчі тижні. Вказано, що штраф буде накладено за зловживання домінуючим становищем на ринку.

Так, інтернет-пошуковик Google знаходиться у центрі уваги Єврокомісії з 2010 року через просування власних торговельних послуг в інтернеті за рахунок послуг конкурентів.

Зокрема, в 2016 році компанію звинуватили у використанні домінуючої мобільної операційної системи Android, щоб витіснити конкурентів. Після цього пролунали звинувачення про блокування конкурентів в онлайн-рекламі.

Комісія вже попередила Google про те, що компанію оштрафують, якщо визнають винною в порушенні антимонопольного законодавства Євросоюзу. При цьому санкції можуть досягати 10% від річного світового обороту для кожної справи.

Нагадаємо, компанії Google, Apple, Microsoft, Amazon і Facebook увійшли в п'ятірку найдорожчих брендів світу за версією рейтингу BrandZ Global Top 100 Brands 2017. Рейтинг підготували британське рекламне агентство WPP і фірма маркетингових досліджень Kantar Millward Brown.