ua en ru

Єврокомісія схвалить злиття медіакомпаній Liberty Global і британської Virgin Media об'ємом 23,3 млрд дол.

Єврокомісія (ЄК) готова схвалити злиття американської медіакомпанії Liberty Global і британського оператора кабельного телебачення Virgin Media. Дозвіл європейського регулятора буде видано компаніям на безумовної основі, повідомили сьогодні джерела, обізнані про плани ЄК, передає Reuters.

"Єврокомісія не має будь-яких заперечень у зв'язку з можливими негативними наслідками цієї угоди для конкуренції в регіоні і видасть дозвіл на операцію без будь-яких додаткових умов", - сказали поінформовані особи. Вони додали, що рішення ЄК з цього питання буде офіційно оголошено 15 квітня 2013 р.

Нагадаємо, 6 лютого 2013 р. Liberty Global оголосила про досягнення домовленості про покупку Virgin Media. Сума угоди становить 23,3 млрд дол. У результаті угоди американська компанія зміцнить свої позиції в Європі. Її клієнтська база складе 25 млн осіб у 14 країнах. За підрахунками фахівців Liberty Global, близько 80% виручки буде надходити з п'яти країн: Великобританії, Німеччини, Бельгії, Швейцарії та Нідерландів. Крім того, компанія зможе скласти конкуренцію американському медійній гігантові News Corp., якому належить найбільший у Великобританії оператор кабельного телебачення BSkyB.

Оголошення про угоду між Liberty Global і Virgin Media стало другим великим подією за минулий день. Також раніше стало відомо про підготовку перекладі виробника комп'ютерної техніки Dell в розряд непублічних компаній. Засновник корпорації Майкл Делл та інвестиційна компанія Silver Lake підписали юридично зобов'язує угоду про викуп всього акціонерного капіталу Dell. В угоді бере участь компанія Microsoft, яка надасть позику у 2 млрд дол. Загальна сума угоди оцінюється в 24,4 млрд дол. Закриття угоди очікується до кінця II кварталу 2013-2014 фінансового року.