ua en ru

Єврокомісія схвалила покупку Skype компанією Microsoft за 8,5 млрд дол. (доповнення)

Європейська комісія схвалила покупку сервісу інтернет-телефонії Skype найбільшим в світі виробником програмного забезпечення Microsoft Corp., передає Associated Press. Сума операції повинна скласти 8,5 млрд дол.
На думку регуляторів ЄС, дана операція не нанесе відчутної дії на конкуренцію у сфері високих технологій.
Отримання Microsoft схвалення від Європейської комісії стало завершальним кроком компанії у врегулюванні питань, пов'язаних з антимонопольною політикою.
"Ми дуже раді, що Європейська комісія схвалила покупку Skypе нашою компанією. Це дуже важлива подія, оскільки тепер вона схвалена і в США, і в ЄС", - заявив генеральний радник і виконавчий віце-президент Microsoft Бред Сміт.
Очікується, що після завершення злиття Microsoft почне впровадження програми в свої пристрої Xbox і Kinect, а також телефони та інші мобільні гаджети на базі систем Windows.
Нагадаємо, антимонопольні органи США схвалили придбання Skype компанією Microsoft 18 червня 2011 р.
10 травня 2011 р. Microsoft підписала угоду про покупку Skype за 8,5 млрд дол. грошовими коштами у групи інвесторів на чолі з фондом Silver Lake Partners, яка в 2009 р. викупила 70% Skype у інтернет-компанії eВay за 2 млрд дол. Покупка Skype стала найдорожчим придбанням Microsoft за всю 36-річну історію існування компанії.
Компанія Skype була створена в 2003 р., а вже в 2005 р. eВay Inc. купив її за 3,1 млрд дол. Пізніше контрольний пакет був проданий групі інвесторів за 1,9 млрд дол. готівкою і 125 млн дол. в цінних паперах. Зараз eВay належить третина компанії Skype. У 2010 р. щомісячна аудиторія активних користувачів програми Skype складала 124 млн осіб, лише 8,1 млн з яких користувалися платними послугами, здійснюючи дзвінки з Skype на стаціонарні і мобільні телефони. За підсумками 2010 р. чисельність користувачів Skype склала 170 млн осіб, а трафік голосового і відеозв'язку сервісу досяг 207 млрд хвилин.
Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого використання. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошукач MSN, а також поштова служба Hotmail. У компанії працюють близько 80 тис. співробітників. Засновником і керівником Microsoft є Білл Гейтс. Він же є найбільшим акціонером компанії (володіє 8,7% акцій). Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер володіє 4,4% акцій компанії.