ua en ru

Єврокомісія має намір запровадити єдиний дорожній збір у ЄС

Єврокомісія має намір запровадити єдиний дорожній збір у ЄС Фото: платна траса в ЄС

ЄК розраховує на досягнення угоди з цього питання між державами-членами ЄС до кінця 2019

Європейська Комісія планує запровадити дорожні збори на всіх автошляхах у країнах Євросоюзу. Як заявила 25 березня єврокомісар із транспорту Віолета Булк, відповідний законопроект буде представлено у травні 2017 року, передає DW.

Зазначено, що головна мета ініціативи Єврокомісії - спростити переміщення європейськими трасами та позбавити водіїв необхідності зупинятися для сплати різних мит на різних ділянках трас у країнах ЄС. Передбачається, що замість цього на території Євросоюзу централізовано платитиметься єдиний дорожній збір, який власники транспортних засобів зможуть сплачувати або за допомогою системи попередньої оплати, або шляхом щомісячних відрахувань.

Сума дорожнього збору залежатиме від кількості пройдених кілометрів та від ступеня шкоди, яку автомобіль спричиняє довкіллю, розповіла Булк. Доходи від зборів перераховуватимуться у бюджет країн, дорогами яких проїхав автомобіль.

Єврокомісія розраховує на досягнення угоди з цього питання між державами-членами ЄС до кінця 2019 року.

Нагадаємо, раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що після виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу жодна країна більше не зробить цього.