ua en ru

Єврокомісія на початку 2016 року запропонує скасувати візи для українців з біометричним паспортом

Єврокомісія на початку 2016 року запропонує скасувати візи для українців з біометричним паспортом Фото: Дімітріс Аврамопулос

Єврокомісія внесе в Європейський рада і Європарламент проект законодавчих змін у регламент

Європейська комісія до початку 2016 року внесе до Європейської ради і Європарламент проект законодавчих змін в регламент, щоб Європейський союз відкрив безвізовий режим для України. Про це в ході прес-конференції повідомив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейська комісія внесе до початку 2016 року на розгляд Європейської ради та Європейського парламенту законодавчі пропозиції для внесення змін у відповідний регламент, який стосується візових вимог для громадян, які не входять в Європейський союз. Відповідно громадяни України - власники біометричних паспортів ,- вони підпадають під візові вимоги для здійснення короткострокових поїздок до країн Шенгенської зони", - заявив Аврамопулос.

Аврамополус пояснив, що в рамках безвізового режиму відвідувати краіни-члени ЄС зможуть громадяни,які мають біометричні паспорти на період не довше 90 днів в рамках 180 днів.

Ціль поїздок, за словами єврочиновника, передбачає участь в конференціях, короткі бізнес-поїздки, тренінги, туризм.

Нагадаємо, Європейська комісія висунула п'ять додаткових вимог для введення безвізового режиму для України з Європейським союзом.