ua en ru

В Єврокомісії переконані, що стурбованість Росії щодо ЗВТ України з ЄС можна зняти

В Єврокомісії переконані, що стурбованість Росії щодо ЗВТ України з ЄС можна зняти Фото: у Єврокомісії переконані, що занепокоєння РФ можна вирішити

Також наголошується, що учасники вчорашньої зустрічі готові продовжувати переговори

Європейська комісія переконана, що занепокоєння Росії щодо впровадження зони вільної торгівлі (ЗВТ) України з Європейським союзом можна вирішити. Про це йдеться у заяві Єврокомісії по результатам переговорів, що відбулися учора, 1 грудня.

"Деякі занепокоєння Російської Федерації можна зняти у контексті чинних гнучких норм, що існують у ГВЗВТ. Інші занепокоєння можна розв'язати у рамках співпраці у двосторонньому або тристоронньому і багатосторонньому форматах", - йдеться в заяві.

Зазначається, що представники України, ЄС та Росії підтвердили, що торговельна лібералізація - у відповідності до принципів і правил Світової організації торгівлі (СОТ) - зробить внесок в економічне зростання.

Також наголошується, що учасники зустрічі сформулювали низку потенційно практичних рішень. Вони готові продовжувати перемовини на міністерському та експертному рівнях.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував позицію Росії на тристоронніх переговорах щодо імплементації зони вільної торгівлі Україна-ЄС в Брюсселі.