ua en ru

В Єврокомісії закликають створити європейську армію

В Єврокомісії закликають створити європейську армію Фото: Жан-Клод Юнкер

Рішення про створення Європейського оборонного союзу ухвалять у грудні

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликає поглибити співробітництво країн Європейського союзу в галузі безпеки, щоб у майбутньому створити європейську армію. Про це повідомляє DW.

"Американці, яким ми зобов'язані багато чим, в перспективі не будуть забезпечувати безпеку Європи. Про це ми повинні подбати самі. Тому ми повинні зробити нову спробу організації Європейського оборонного союзу з метою створення в майбутньому європейської армії", - сказав Юнкер.

При цьому він підкреслив, що ці плани не передбачають створення Сполучених Штатів Європи.

"Люди в наших країнах зовсім не хочуть жити в Сполучених Штатах Європи. І не потрібно створювати враження, що Європа йде до створення єдиної держави", - зазначив політик.

Глави оборонних відомств країн ЄС обговорять питання на зустрічі наступного тижня. Рішення про створення Європейського оборонного союзу може бути прийнято на саміті ЄС у середині грудня.

Нагадаємо, раніше представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що країнам Європейського Союзу потрібно збільшити видатки на сферу оборони та ефективно співпрацювати в цій області.