ua en ru

У Єврокомісії назвали можливу дату підписання угоди України та ЄС про "відкрите небо"

У Єврокомісії назвали можливу дату підписання угоди України та ЄС про "відкрите небо" Фото: Хенрік Хололей (РБК-Україна, Віталій Носач)

Угода може набути чинності після квітня 2019 року

Угода між Україною і ЄС про єдиний авіапростір може вступити в силу після квітня 2019 року. Про це заявив генеральний директор з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенрік Хололей, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б сподівався, що воно набуде чинності прямо завтра. Але ми прекрасно розуміємо, що причини, які не дають можливості запровадити угода в силу, безпосередньо не пов'язані з транспортними питаннями. Вони пов'язані з тим, що дві країни-члена Європейського союзу не можуть вирішити певне питання вже тривалий час. Я можу сказати з упевненістю, що якщо це не відбудеться раніше, то, швидше за все, це може відбутися після квітня наступного року", - розповів Хололей.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що стосується не підписаної угоди про "єдине небо" з ЄС, то у звіті уряд вказує, що причина цього - відсутність консенсусу між Іспанією і Великобританією щодо остаточної редакції статті про аеропорт Гібралтару. Однак зараз розглядається можливість підписання домовленості про статуті Гібралтару окремо, що дозволить підписати іншу частину угоди. "Ми тиснемо на Єврокомісію, щоб вирішити це питання, але поки що безрезультатно", - розповів РБК-Україна Володимир Омелян.