ua en ru

Єврокомісар закликав НАЗК розпочати перевірку е-декларацій політиків

Єврокомісар закликав НАЗК розпочати перевірку е-декларацій політиків Фото: Йоганнес Ган

Єврокомісар назвав помилкою е-декларування для представників неурядових організацій

Комісар Європейського союзу із питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган закликав Національне агентство з запобігання корупції розпочати перевірку електронних декларацій чиновників. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національне агентство з протидії корупції вже повинне розпочати роботу з перевірки е-декларацій політиків", - заявив Ган.

Разом з тим єврокомісар назвав помилкою зміни до антикорупційного законодавства, які передбачають е-декларування для представників неурядових організацій.

Нагадаємо, у Раді Європи розкритикували поправки до українського закону "Про запобігання корупції" щодо декларування для громадських активістів та закликали Україну скасувати зміни.

Так, комісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжніекс оприлюднив листування з заступником глави Адміністрації президента України Дмитром Шимківим. У своєму листі від 2 травня він рекомендує скасувати положення, які зобов'яжуть активістів-антикорупціонерів оприлюднити свої активи так само, як це роблять чиновники або держслужбовці.