ua en ru

Єврокомісар: скасування віз для українців залежить від ВР

Єврокомісар: скасування віз для українців залежить від ВР Фото: Йоганнес Ган запевнив, що Єврокомісія сповнена рішучості у скасуванні візового режиму для українців

Необхідне вдосконалення певних законодавчих актів

Швидкість скасування віз до Європейського Союзу для українців залежить не від Єврокомісії, а від українських законодавців. Про це у понеділок, 29 лютого, повідомив єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган, виступаючи у Брюсселі перед депутатами Європарламенту і Верховної Ради на відкритті "Тижня України", передає DW.

"Можу запевнити, ми сповнені рішучості йти вперед. Нині справа за депутатами Верховної Ради", - сказав він.

Також єврокомісар наголосив, що все залежить від того, чи відповідають ухвалені Радою закони критеріям, про які було домовлено раніше, зокрема згадав про невідповідність погодженим вимогам законодавчої норми про електронне декларування доходів українськими чиновниками.

"Тут є необхідність вдосконалення", - заявив Ган, зазначивши, що положення закону про електронні декларації стосуються і депутатів.

Нагадаємо, Юрій Луценко, виступаючи на прес-конференції у Брюсселі, повідомив, що Рада внесе зміни до ухваленого 16 лютого 2016 року закону про електронне декларування наступного пленарного тижня, який розпочнеться 15 березня.