ua en ru

Євродепутат наполягатиме на перевірці з боку ЄС "газової справи" проти Тимошенко

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс наполягатиме на тому, що б Євросоюз перевірив матеріали справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки вважає звинувачення за ним на адресу Тимошенко безпідставними. Про це вона заявила в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу сказати, що я зараз буду наполягати на тому, щоб ЄС перевірив, дала проти Тимошенко і документи стосуються справи Тимошенко", - заявив Хармс.

Крім того, вона нагадала, що за результатами перевірки, проведеної прокурором Данії щодо "газового справи Тимошенко", висновок був більш ніж однозначний: "це справа не мало б ні яких шансів в ЄС і ці звинувачення які, висувалися проти неї, їх би навіть не вистачило для того, щоб відкрити кримінальну справу за кордоном ", - сказала Хармс.

Також вона пояснила, що перевірка справи Тимошенко проводилась на предмет дотримання українського законодавства, а не європейського і саме в цьому контексті "згідно з нормами українського законодавства ця справа не мало б ніякого майбутнього в умовах справедливої, відкритої, чесної судової системи".

Також Хармс висловила переконання в тому, що сьогоднішнє прагнення української влади повернутися в 90-і роки і звинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня, свідчать про те, що влада розуміє безпідставність звинувачень, висунутих з газових справах.

Як раніше заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, Юлія Тимошенко підписала газові угоди на прохання Німеччини та інших європейських країн.