ua en ru

Євро/долар впевнено дивиться в область 1,13, - аналітик

Євро/долар впевнено дивиться в область 1,13, - аналітик Фото: євро/долар впевнено дивиться в область 1,13

До завершення торгового дня інвестори можуть зробити спробу атаки

Євро/долар впевнено дивиться в область 1,13. Про це в коментарі РБК-Україна сказала старший аналітик Альпарі Анна Бодрова.

"Євро/долар бурхливо відреагував на п'ятничний блок статданих з ринку житла в США за квітень. Інвестори знову купують євро і продають долар, основні торги йдуть навколо 1,1271", - говорить аналітик.

За її словами, сама по собі статистика вийшла неоднозначною, але абсолютно некритичною. Рівень безробіття в квітні несподівано знизився до 4,3% з 4,4% раніше, середня погодинна заробітна плата зросла на 0,2% м/м, як і прогнозувалося.

"Але ринок звернув увагу на параметри чисельності робочих місць поза сільськогосподарським сектором, яка збільшилася на 138 тис. проти прогнозу в 181 тис. і попереднього підвищення на 174 тис.", - підкреслила експерт.

Бодрова також зазначила, що американська валюта тримається в слабкій позиції в парі з євро з середини квітня цього року.

"Це приблизно збігається у часі з початком численних політичних скандалів навколо фігури президента Дональда Трампа, а також з формуванням сумнівів щодо можливості реалізації всіх анонсованих реформ Трампом. Зараз євро/долар впевнено дивиться в область 1,13, і, цілком можливо, ще до завершення торгового дня інвестори зроблять спробу атаки", - додала вона.