ua en ru

Екс-глава "Вимпелкому" Олександр Ізосімов увійшов до ради директорів холдингу Evraz

Металургійний холдинг Evraz, що в грудні минулого року увійшов в розрахунок престижного британського індексу FTSE 100, слідуючи його вимогам, збільшив число незалежних директорів. П'ятим незалежним членом ради став колишній глава "Вимпелкому" (стільниковий оператор "Білайн") Олександр Ізосімов.

Колишній глава "Вимпелкому" Олександр Ізосімов призначений незалежним членом ради директорів Evraz, говориться в повідомленні меткомпанії. Він також увійде до комітету з винагород Evraz. З 2003 по 2011 рік Ізосімов обіймав посади президента і гендиректора компанії VimpelCom Ltd. (стільниковий оператор "Білайн"). До цього він працював в компаніях Mars Inc і McKinsey & Co. Зараз Ізосімов входить до ради директорів компаній MTG AB, East Capital AB і Dynasty Foundation.

Олександр Ізосімов став п'ятим незалежним директором з десяти членів ради Evraz.

До сьогоднішнього дня в раді директорів меткомпанії було чотири незалежних члена - Дункан Бакстер (за сумісництвом очолює раду директорів компанії Highland Gold Mining), Карл Грубер (екс-голова ради директорів Metals Technologies), Террі Робінсон (також входить до ради компанії "Никанор") і Майкл Піт (у минулому партнер KPMG і скарбник королівської сім'ї Великобританії).

Еvraz Group включає в себе три провідні російські сталеливарні підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Evraz Palinie Bertoli в Італії, Evraz Vitkovice Steel в Чехії, Evraz Inc. NA, об'єднуючі виробництва в США і Канаді. Крім того, Еvraz Group належать металургійні та рудні активи на Україні ( "Євраз Баглейкокс", "Дніпрококс", "Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод", "Євраз Суха балка", "Євраз ДМЗ ім. Петровського") південноафриканська Highveld Steel and Vanadium Corporation.