ua en ru

"Євраз Суха Балка" заявляє про спробу дестабілізації діяльності підприємства

"Євраз Суха Балка" заявляє про спробу дестабілізації діяльності підприємства Фото з відкритих джерел

На підприємстві зазначають "підвищену увагу" з боку недоброзичливих структур

ПАТ "Євраз Суха Балка" заявляє про спробу дестабілізації діяльності підприємства. Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті підприємства.

"Останнім часом ми відзначаємо підвищену увагу з боку недоброзичливих до нашого підприємства структур. Все частіше і частіше нам доводиться стикатися з організованими провокаціями на адресу нашого рудника, як з боку засобів масової інформації, так і недоброзичливці при держпосаді. З вересня минулого року підприємство перебуває під постійним тиском", - йдеться в заяві голови профспілкового комітету підприємства Віктора Щасливого.

Як повідомили в прес-службі, за шість місяців поточного року було сплачено понад 179,7 млн грн у місцевий і державний бюджети. Сума рентних виплат за користування надрами в цей же період склала більше 96,4 млн грн.

Основним вектором цілеспрямованої дестабілізації підприємства керівництво "Євраз Суха Балка" називає "бюрократичні зволікання з боку Державної служби геології і надр (Держгеології)", які "привели до нерозуміння ЗМІ причинно-наслідкового зв'язку подій".

"Дії щодо продовження ліцензії були розпочаті підприємством 1 лютого 2016 р. (термін продовження – 20 років), оскільки в серпні минулого року закінчувався термін її дії, а закон зобов'язує просити про пролонгацію за півроку. Але у встановлений законом 60-денний термін Держгеологія не дала відповіді", - повідомили на підприємстві.

Потім, за даними прес-служби, суд першої інстанції зобов'язав Державну службу геології і надр видати ліцензію.

"Після чого замість виконання цього рішення чиновники почали бюрократичні маневри з використанням таких інструментів, як призупинення дії поточної ліцензії "ЄВРАЗ Суха Балка" до вступу рішення суду першої інстанції в силу і ін. В даний час судовий процес пройшов всі 3 інстанції, Вищий адміністративний суд рішенням від 23.03.2017 р. зобов'язав Держгеологію продовжити термін дії ліцензії та видати її. Однак воно не виконується, а замість цього Держгеологією видано наказ про зупинку робіт з видобутку руди підприємством, ініційований позов з вимогою такої зупинки під приводом відсутності ліцензії, яку сам же цей орган і не видає всупереч рішенню суду. Тим самим чиновники намагаються залишити без засобів до існування багатотисячний трудовий колектив", - повідомляє прес-служба ПРАТ "Суха Балка".

Також на підприємстві акцентують увагу на готовності надати достовірну інформацію про ситуацію з ліцензування всім зацікавленим.

Як відомо, на початку літа поточного року ПАТ "Євраз Суха Балка" увійшло до складу групи DCH, в даний час на підприємстві проводиться реорганізація бізнес-процесів у відповідності зі стандартами роботи холдингу.