ua en ru

Evraz об'єднує ДМЗ ім.Петровського і "Дніпрококс" у єдине підприємство

Evraz Group об'єднує два своїх українських заводи - ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського" (ДМЗ ім.Петровського) і ВАТ "Дніпрококс" - в єдине підприємство, повідомляє прес-служба Evraz. "Дніпрококс" увійде до складу ДМЗ ім.Петровського як структурний підрозділ - коксохімічне підприємство. Відповідне рішення ухвалене на сьогоднішніх загальних зборах акціонерів двох товариств. У зв'язку зі злиттям об'єднане підприємство отримає найменування "Євраз" - Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського".
Історично "Дніпрококс" будувався як коксівний підрозділ ДМЗ ім.Петровського, але в 1930-і рр. став самостійним підприємством, забезпечуючи коксом не тільки ДМЗ, а й інші металургійні підприємства.
Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського виробляє кранові рейки, рудничні рейки, обода і осі для автомобільного машинобудування та іншу продукцію. "Дніпрококс" виробляє кокс доменний, сульфат амонію, смолу кам'яновугільну, сірку та іншу продукцію.
Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничовидобувна компанія.Evraz Group включає в себе три провідних російських сталеливарних підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Evraz Palini e Bertoli в Італії, Evraz Vitkovice Steel в Чехії, Evraz Inc NA, що об'єднує виробництва в США і Канаді. Крім того, компанії належать металургійні і рудні активи в Україну, південноафриканська Highveld Steel and Vanadium Corporation.