ua en ru

Evraz об'єднає свої європейські активи, створивши Evraz Europe в 2012 році

Evraz Plc. і Evraz Group S.A. мають намір створити компанію Evraz Europe, яка об'єднає європейські активи Evraz Group, зокрема Evraz Vitkovice Steel as (Чехія) і Evraz Palini e Bertoli spa (Італія). Про це повідомила прес-служба компанії.
Головним керуючим директором Evraz Europe стане нинішній директор Evraz Group з оперативного взаємодії з європейськими та південноафриканськими активами Дмитро Шчука. До того моменту як Evraz Europe почне здійснювати свою діяльність у повному обсязі, Шчука також тимчасово очолить Evraz Vitkovice Steel в зв'язку з тим, що нинішній головний керуючий директор чеського підприємства Збінек Квапік прийняв рішення залишити свій пост і складе повноважень 2 січня 2012 р., уточнюють у компанії.
Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. Вона включає в себе три провідних російських сталеливарних підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Evraz Palini e Bertoli в Італії, Evraz Vitkovice Steel в Чехії, Evraz Inc. NA, що об'єднує виробництва в США і Канаді. Крім того, компанії належить Дніпропетровський метзавод ім. Петровського, ВАТ «Суха Балка», ВАТ «Дніпрококс», ВАТ «Коксохімічний завод «Баглейкокс», ВАТ «Дніпродзержинський коксохімічний завод» (всі-Україна), південноафриканська Highveld Steel and Vanadium Corporation. Виробництво сталі в Evraz в 2010 р. склало 16,291 млн т, чавуну - 11,918 млн т.