ua en ru

ЄЦБ планує ввести обмеження по прибутковості облігацій PIIGS

ЄЦБ розглядає можливість обмеження доходностей по облігаціях країн PIIGS, про це у вихідні написало німецьке видання Der Spiegel, передає "Росія 24". Технічно ідея буде реалізована шляхом необмежених покупок облігацій на вторинному ринку.

Зміни, як очікується, будуть внесені за підсумками засідання ради керівників ЄЦБ, яке пройде у вересні. Нагадаємо, що це далеко не перші чутки про втручання Європейського центробанку в борговий ринок. Раніше, в ході свого виступу 2 серпня, подібні спекуляції спровокував президент ЄЦБ Маріо Драгі, а 16 серпня свою підтримку таким заходам висловила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Вона підтримала наміри монетарної влади єврозони надати низькопроцентні позики для проблемних країн. Меркель відзначила на прес-конференції в Оттаві, що країна стоїть на одному шляху з ЄЦБ по захисту європейської валюти.

Крім того, канцлер підкреслила, що "європейські політики відчувають велику частку відповідальності за збереження єдиної валюти".

Реакція учасників ринку була вельми оптимістичною і призвела до того, що прибутковість іспанських паперів знизилася до мінімуму з 5 липня і склала 6,44%.

Нагадаємо, міністр економіки Іспанії Гіндос закликав ЄЦБ почати безлімітний викуп іспанських боргових зобов'язань.