ua en ru

ЄЦБ не змінив процентні ставки за основними фінансовим операціям

ЄЦБ не змінив процентні ставки за основними фінансовим операціям Фото: ЄЦБ не змінив ставки за основними банківськими операціями

Обсяг програми викупу активів також не змінено

Європейський центральний банк (ЄЦБ) не змінив процентні ставки за основними банківськими операціями. Зокрема, ставка за кредитами рефінансування залишилася на рівні 0%, депозитна мінус 0,4%, маржинальними кредитами – 0,25% річних. Про це йдеться в повідомленні банку.

Згідно з повідомленням, таке рішення прийняла Рада керуючих ЄЦБ на своєму засіданні в четвер, 21 липня.Cвоє рішення банкіри пояснюють очікуванням того, що ключові процентні ставки ЄЦБ залишаться на поточних або більш низьких рівнях протягом тривалого періоду часу.


Крім того, рада не змінила і нестандартну міру грошово-кредитної політики, а саме щомісячні купівлі активів. Вони залишилися на рівні 80 млрд євро до кінця березня 2017 року.

У той же час, ЄЦБ відзначає, що, в разі необхідності, може продовжити дію ціього заходу до тих пір, поки не побачить стійкого коригування в темпах інфляції у відповідності з метою інфляції.

Нагадаємо, раніше Європейський центробанк попереджав про ризики для світової економіки.