ua en ru

ЄЦБ відіграє ключову роль у вирішенні європейської боргової кризи, - Гайтнер

Європейський центральний банк (ЄЦБ) відіграє ключову роль у вирішенні європейської боргової кризи, вважає міністр фінансів США Тімоті Гайтнер. При цьому він виключає можливість поповнення його ресурсів за рахунок Федеральної резервної системи США (ФРС). Таку заяву Гайтнер зробив під час зустрічі з міністром фінансів ФРН Вольфгангом Шойбле в Берліні, передає Reuters.

"Повідомлення про втручання ФРС, які з'явилися у пресі, не мають нічого спільного з дійсністю", - підкреслив Гайтнер.

На думку глави Мінфіну США, необхідною умовою для виходу з боргової кризи є ухвалення подальших кроків до створення європейського фіскального союзу.

"Створення більш тісних зв'язків зробить валютний союз більш життєздатним в довгостроковій перспективі, а фінансова підтримка європейських урядів і центробанків забезпечить єврозону киснем, необхідним для економічного зростання", - заявив Гайтнер.

В цілому американський міністр фінансів зазначив "надихаючі позитивні зміни", яких, за його словами, європейська влада досягла за останні кілька тижнів, і побажав Європі успіхів надалі у подоланні кризи. При цьому він додав, що США будуть по можливості допомагати Європі в її боротьбі.

"Звичайно, МВФ також може зіграти важливу роль в цьому, і ми будемо продовжувати підтримувати Фонд в контексті зусиль європейців, щоб побудувати сильну Європу", - резюмував Гайтнер.