ua en ru

На цьому тижні ВР повинна прийняти зміни в закон про банки і банківську діяльність, - Герасимов

На цьому тижні ВР повинна прийняти зміни в закон про банки і банківську діяльність, - Герасимов Фото: представник президента в парламенті Артур Герасимов

Також Рада має розглянути законопроекти щодо бюджетного кодексу та Конституційного суду

На поточному пленарному тижні Верховна Рада України повинна розглянути проект закону про внесення змін в закон України про банки і банківську діяльність по забезпеченню державою вкладів фізичних осіб. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента в парламенті Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливим питанням поточного тижня є визначений президентом України як невідкладний проект закону про внесення змін в закон України про банки і банківську діяльність по забезпеченню державою вкладів фізичних осіб (№ 5553)", - заявив Герасимов.

За його словами, на поточному тижні також повинні розглянути законопроекти "Про внесення змін в бюджетний кодекс" (щодо уточнення розпорядників державних коштів), "Про Конституційний суд України" та "Про внесення змін до статті 23 Бюджетного кодексу" щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного суду.

"Також вимагають включення в розклад засідань парламенту внесені президентом України ратифікаційні законопроекти №0118 ... і 0122", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що націоналізація "Приватбанку" може призвести до його витіснення з ринку платежів.