ua en ru

Цього тижня Рада розгляне законопроект "Про інтелектуальну власність"

Цього тижня Рада розгляне законопроект "Про інтелектуальну власність" Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Закон про інтелектуальну властність має значимість для відносин України зі США

Ключовим законопроектом поточного сесійного тижня буде законопроект "Про інтелектуальну властність". Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час відкриття Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"У четвер пропонується блок питань аграрної політики та блок питань інтелектуальної власності. Ключовий і базовий закон, що стосується інтелектуальної власності. Я сподіваюся, що рішення комітету буде до четверга. Закон про інтелектуальну власність має значимість для наших міжнародних зобов'язань. Зокрема, двосторонніх українських відносин з США ", - заявив Парубій.

Спікер зазначив, що вівторок пропонується присвятити проблематиці чорнобильців.

"Пропонується, щоб перший день цього тижня ми приурочили більшою мірою проблематики чорнобильців. Пропонується, щоб ми відразу першим розглянули законопроект" Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ". Після цього пропонується блок питань ядерної політики та ядерної безпеки", - заявив Парубій.

Він додав, що в середу Верховна Рада традиційно розгляне питання ратифікації міжнародних угод.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в лютому створив Раду з питань інтелектуальної власності. За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Титарчука, Рада стане надійною майданчиком для формування і координації політики в сфері захисту інтелектуальної власності з урахуванням експертної думки представників органів держвлади, бізнесу та громадського сектору.